de streek Istrië

Camping Polari is gelegen in de provincie Istrië. Het is de meest westelijke provincie van Kroatië en is veel gericht op het toerisme. Dat komt natuurlijk vooral door de lange en bijzondere kustlijn waar elk jaar opnieuw duizenden mensen op af komen, maar ook de natuur en de cultuur in de provincie wordt door veel toeristen enorm gewaardeerd.

Groene Oase
De natuur in de provincie Istrië is erg mooi en ook razend populair bij toeristen. Zo kan men in de provincie vele facetten van de natuur terug vinden. Niet voor niets wordt de provincie wel eens de grootste groene oase van de Adriatische kust genoemd. Vrijwel overal langs de kust en op de eilanden groeien vele dennenbossen wat een prachtig zicht oplevert vanaf het water. Daarnaast beschikt de provincie over bergen en diverse rivieren, die naast prachtige natuurplaatjes ook de mogelijkheid bieden om te vissen. Een ander leuk weetje is dat de provincie beschikt over het kleinste stadje van de wereld, Hum genaamd.

Romeinse invloeden
Ook de cultuur in de streek is erg geliefd bij toeristen. Zo kun je op diverse plaatsen de Romeinse invloeden vanuit de oudheid zien of gebouwen, straatjes en soms zelfs hele nederzettingen uit de Middeleeuwen. Prachtig om te bezichtigen. Bovendien worden deze bezienswaardigheden met de helder blauwe zee op de achtergrond nog mooier.

Lekker eten
Verder staat Istrië bekend om haar heerlijke keuken, met vooral veel traditionele smaken. Wanneer je tijdens een vakantie in deze streek wat meer het binnenland intrekt zal je deze authentieke smaken ook daadwerkelijk kunnen proeven. Er zijn bijvoorbeeld vele wijnkelders en tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten die op een traditionele manier worden klaargemaakt. Overigens zullen in de meeste gerechten olijven worden verwerkt aangezien deze al eeuwen worden gekweekt in deze streek, ze worden dan ook gezien als de beste olijven ter wereld.