de plaats Rovinj

Camping Polari ligt in de plaats Rovinj; een populaire Kroatische badplaats. Naast het feit dat de stad aan zee ligt, beschikt het ook nog eens over vele leuke restaurantjes en winkeltjes en kunt u er genieten van de cultuur van de oude Romeinen. Het schiereiland is een lust voor het oog en u kunt er ook nog eens een prachtige vakantie beleven.

Middeleeuws schiereiland
In eerste instantie werd Rovinje gebouwd op een eiland met een heuvel als ondergrond. Later werd het eiland verbonden met het vasteland waardoor het een schiereiland is geworden. Nog steeds is goed e zien dat de stad in de Middeleeuwen werd gebouwd. Deze bebouwing loopt zelfs helemaal door tot aan de boulevard die later langs de zee is aangelegd. Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan de Sint-Eufemiakerk een aanrader. Ook is het prachtig om vanaf dit stadje met een boot de diverse eilandjes te bezoeken die er in de omgeving liggen.

Bekijk de omgeving
Rovinj heeft een prachtige omgeving. U kunt bijvoorbeeld tijdens uw vakantie op camping Polari een wandeling maken door het weelderige bospark Zlatni Rt of de toren van de Sint-Eufemiakerk beklimmen. Vanaf deze toren heeft u een prachtig uitzicht over de heel omgeving en de zee. Bovendien kunt ook het beeld van Sint Eufemia op deze manier beter bekijken, dat op de top van de kerk is gevestigd. Ook een bezoek aan een van de musea in de stad is een aanrader. Of wat dacht u van een bezoek aan een archeologische vindplaats? Monkodonjo, een archelogische vindplaats in zeer goede staat, ligt vlakbij.

Spanning
Ook voor wat meer spanning bent u in Rovinj op de juiste plaats. U kunt bijvoorbeeld duiken in het wrak van het Oostenrijkse passagiersschip Baron Gautsch dat in 1914 zonk en nog steeds op de zeebodem ligt. Ook kunt u bijvoorbeeld sportvissen of andere watersporten beoefenen.